Kvinesdal bibliotek

   
Heimelaga: oppskrifter og kvardagslykke frå Margits kjøkken
Your basket is empty
Vis
Author
Title Statement
  • Heimelaga: oppskrifter og kvardagslykke frå Margits kjøkken
Contributors
Language
  • Språk: Norsk (Nynorsk)
Shelf
  • 641.5 D
Owner
  • KVINESDAL
Classification
Subject
Year
  • 2021
Summary, etc
  • I denne boka oppfordrar Margit Dale, kjend frå TV og frå matbloggen margitdale.no lesarane til å lage mat frå botnen. Oppveksten i Setesdal var prega av gamle mattradisjonar og nærleik til nærturen, og ho oppfordrar til jakt og fiske, sanking og plukking. I boka presenterer ho over 80 oppskrifter i spennet mellom tradisjon og fornying. Omtalen er utarbeidd av BS.
ISBN
  • 978-82-419-5409-2
Available
  • 0/1
Waiting
  • 0 (0)
*00001560pam  22002651  4500
*00159739
*008201208                a       0  00nno 2
*015  $a0602863$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-419-5409-2$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a641.5$zh$223/nor
*090  $bq$c641.5$dD
*096  $a641.5 D
*10010$aDale, Margit$d1975-$jn.$0(NO-TrBib)1450443203856
*24510$aHeimelaga$boppskrifter og kvardagslykke frå Margits kjøkken$cMargit Dale & Frode Verpe ; foto av Erik Ruud
*260  $aBergen$bVigmostad Bjørke$c[2021]
*300  $a254 sider$billustrasjoner i farger$c26 cm
*520  $aI denne boka oppfordrar Margit Dale, kjend frå TV og frå matbloggen margitdale.no lesarane til å lage mat frå botnen. Oppveksten i Setesdal var prega av gamle mattradisjonar og nærleik til nærturen, og ho oppfordrar til jakt og fiske, sanking og plukking. I boka presenterer ho over 80 oppskrifter i spennet mellom tradisjon og fornying. Omtalen er utarbeidd av BS.
*546  $aNynorsk tekst
*650 1$aMatlaging$1641.5$2bibbi$41121834$9nor
*655 2$aKokebok$2bibbi$41166110$9nor
*70010$aVerpe, Frode$d1975-$eforf.$jn.$0(NO-TrBib)1450443203848
*700 0$aRuud, Erik$efotogr.$jn.$0(NO-TrBib)1614124828254
*850  $aKVINESDAL
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://aja.bs.no/ca640b7b-a777-46f6-adb8-fe6664333219/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://aja.bs.no/ca640b7b-a777-46f6-adb8-fe6664333219/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*950 0$aMatoppskrifter$zKokebok$9nor
^
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Margit Dale frå TV 2-seriane Fjellmat og Kystmat har gjennom naturleg veremåte og jordnær matformidling blitt svært populær. Matbloggen margitdale.no har fått ein stor følgjarskare, og etter to kokebøker saman med Trond Moi og Rune Andersen er ho klar med si første på eiga hand. I boka presenterer ho over 80 oppskrifter i spennet mellom tradisjon og fornying, og vi følgjer henne frå sjø til hei på jakt etter gode råvarer og matopplevingar. Ho har laga ei bok som sprudlar av mat- og livsglede, og som samtidig kjem med viktige innspel i ei tid der berekraft og miljøperspektiv blir knytt sterkare og sterkare til maten me et kvar dag. Margits oppvekst i Setesdal var prega av gamle mattradisjonar og nærleik til naturen. Dette har lagt grunnlaget for ein matfilosofi som byggjer på kortreiste råvarer, reine smakar og matglede. Margit seier det slik: «Ta deg ein tur i skogen, på fjellet eller ut på sjøen saman med familie eller gode vener. Jakt, plukk, sank, fisk og ta det med heim. Lag god mat frå botnen av, og gled deg over maten saman med hyggjelege folk. Skap smakar og augneblinkar som du alltid vil minnast. La maten få ein verdi i livet ditt - eg er sikker på at du ikkje vil angre!»

Pictures 
Send to
IdStatusDue dateOwnerShelf
K 1exOn loan11.06.2021Kvinesdal bibliotek641.5 D